Injustice police aggression against students protecting their university from market predators #Maagdenhuis

Source: www.youtube.com

Excessief Politiegeweld Tegen Demonstrerende Studenten

http://newuni.nl/2015/03/excessief-politiegeweld-tegen-demonstrerende-studenten/

De Nieuwe Universiteit reageert met dit bericht op de aantijgingen van de politie over de geluidsdemonstratie van afgelopen vrijdag die in verscheidene kranten zijn verspreid.

Even na half negen begon de geluidsdemonstratie bij het politiebureau die bedoeld was om onze vrienden die gearresteerd waren een hart onder de riem te steken. Er werd gedanst en lawaai gemaakt. Een politieauto forceerde een weg door de menigte, waardoor deze tegen het raam van het politiebureau werd aangeduwd. In de chaos gebeurde er een ongeluk met als gevolg een barst in een raam. De politie zegt dat wij een steen door een ruit hebben gegooid. Dit is niet waar. Op de foto van de politie is dan ook alleen een barst te zien. Wij bieden hierbij aan om de kosten van het raam te repareren.

Rond half tien kwam er een groep met knuppels bewapende politie-agenten uit een steeg gelopen die direct, zonder hoorbare sommering, begon mensen weg te duwen, te slaan en te trekken.

De groep studenten was groot en er werd veel lawaai gemaakt. Het kwam als een verassing dat de politie opeens met de lange lat begon te slaan. Uit hoe de politie sloeg; aggresief, bovenhands op hoofden en andere broze lichaamsdelen, trekken we de conclusie dat zij geen controle hadden over hun acties. Dit werd nog duidelijker toen wij zagen dat de politie bleef inslaan op een student die op de grond lag.

Aangezien het een grote groep studenten was, kon de groep niet direct vertrekken. Er ontstond paniek toen de politie bleef slaan op mensen die duidelijk niet weg konden gaan. Hierbij werd weer bovenhands, agressief op willekeurige ledematen, hoofden, ruggen en buiken geslagen. Sommige studenten werden geïsoleerd in een hoek en daar herhaaldelijk geslagen. Een deel van de groep werd over een politiemotor heen geforceerd.

Wij zijn zeer geschrokken van het buitensporige geweld. Wij hebben aan dit geweld een zware hersenschudding, vier mensen met lichte hersenschuddingen, vijf mensen met meerdere gekneusde ribben, en 25 mensen met andere lichte tot ernstige verwondingen overgehouden. Er is door de studenten geen geweld gebruikt gedurende de demonstratie. Een deel van ons is getraumatiseerd door dit geweld. Nog niet iedereen heeft dit kunnen verwerken. Wij zijn nog bezig met videomateriaal te verzamelen en zullen dat later publiceren. Wij, studenten en medewerkers van de universiteit, betreuren de gang van zaken en hopen in de toekomst te kunnen blijven focussen op waar onze strijd daadwerkelijk om gaat: democratiseren van de universiteit.

We hebben dit eerder verklaard in onze statement “Statement On The Demonstration And Police Violence Last Friday”.

See on Scoop.it#OccupyGezi #SistemiİşgalEt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.